Описание
Е 211 е често употребяван консервант, който гарантира свежестта на продуктите. Потиска развитието на клетките на дрожди, гъбички и някои бактерии. В естествен вид се среща в боровинките, стафидите и в подправки (карамфил, канела).
В хранителната промишленост се използва като консервант за тлъсти храни, майонези, плодови продукти, месо, риба, напитки, пюрета; среща се и в: сосове, хайвер, плодови сладкиши, мариновани краставици и маслини, скарида, ананасов сок, консерви, подправки.
Натриевият бензоат се използва за предпазване на различни сортове тютюн от плесенясване. Благодарение на антисептичните си свойства, веществото намира приложение във фармацевтиката (като отхрачващо средство в сиропи за кашлица). В химичната промишленост се употребява при производството на лепила, оцветители, полимерни стабилизатори.
Консервант с дозировка 0.3% към общата маса на консерви, сокове, салати.
Опаковка: 25 кг чувал
Запитване