Описание
Широко-диапазонен консервант за всички видове хлебни изделия, изключая (производства със закваска), кремове, сладкарски изделия, готварство.
Препоръчителна доза за употреба: 0,3% към общата маса на пълнежи и кремове.
Калиевият сорбат (Е202) е безопасен консервант и често се използва за обработка на хранителни продукти, особено зеленчукови консерви, яйчни полуфабрикати, месни и рибни продукти, плодови сокове, безалкохолни напитки.
Е202 калиев сорбат се получава от сорбинова киселина при неутрализирането на калиев хидроксид. На външен вид представлява бяло прахообразно вещество, понякога гранулирано, има лек сладък вкус и няма мирис. Съхранява се в затворени кутии на прохладни и защитени от пряка слънчева светлина места. Използва се във всички отрасли на хранително-вкусовата промишленост като консервант. Това е най-разтворимата от солите на сорбиновата киселина във водна среда при температура 50-60 С. При разтварянето се освобождава сорбинова киселина, която е и активно вещество. Активността се проявява по отношение на плесена, клетките на дрождите и аерофилните бактерии.
Опаковка: 25кг/чувал
Запитване