Описание
HYDROGUM X е стабилизатор, който се използва за запазване на консистенцията и увеличаване на вискозитета на продуктите. Добавката е разрешена за използване в хранително-вкусовата промишленост във всички страни по света. Отнася се към естествените полизахариди и полизахаридни биополимери. Получава се в резултат на активността на бактерии от меласа и захари.
Основните и най-важни качества на Е 415 са по-големите здравина и разтегливост. Добре се смесва с различни вещества, образувайки устойчиви суспензии и еластични меки гелове, придава еластичност на теста от безглутенови брашна, сгъстява, хомогенизира и др. Сгъстител подобрител на водопоглъщането. Увеличава срока на съхранение и свежест на продуктите като задържа свързаната влага в изделията.
Е 415 намира приложение в хранително-вкусовата промишленост при производството на:
- млечни, месни и рибни хранителни продукти;
- млечни напитки със съдържание на плодове като стабилизатор;
- сладолед и сметана за получаване на кремообразна консистенция;
- сладкарски изделия и сладка;
- за кристализиране на леда;
- за задържане на влагата и за приготвянето на солени разтвори в месопреработването;
- в качеството си на желиращ агент.
Опаковка: 25кг/чувал
Запитване