Гуар гума (E412)

Гуар гума (E412)
Код на продукт
9000004668
Производител
LOBBI

Описание

Гума гуар

Сгъстител хидроколоид с многофункционално приложение в хранителната, козметичната и фармацевтична промишленост.

В печивата увеличава рандемана на тесто, придава по-висока еластичност, подобрява текстурата в пълнеж, предпазва от отделяне на водата синерезис в пълнежите. Основно се използва в хипоалергични рецепти при различни типове пълнозърнести и тъмни брашна- подобрява свързването на тези брашна, което им позволява да набухват като нормални брашна.

В млекопреработка - сгъстяващ в мляко, кефир, йогурт, в течни продукти от сирене, поддържа хомогенна среда и текстура в сладоледи и сиропи.

В месопреработката - смазващ и свързващ агент.

В сосове и дресинги, майонези и кетчупи - подобрява стабилността и вида.

Гуар гумата(E412) има 8 пъти по-голям потенциал от царевичното нишесте по отношение на водосвързване - необходимо е много малко количество за получаване на достатъчен вискозитет. Ето защо може да бъде използван при мултифазни формулации като емулгатор (предпазва капките от укрупняване) и стабилизатор (предпазва от утаяване на твърди частици) Гуар гумата(Е412) забавя растежа на ледените кристали, посредством забавяне на мас-трансфера на границата течна/твърда фаза. Показва добра стабилност при цикъл - замразяване/размразяване.

Производителите определят различни категории и качества на гумата в зависимост от големината на частиците на гуаровата пудра. То води до получаване на различни вискозитети за различни концентрации и различно време. По-добри са по-фините - по-бързо се получава вискозна течност.

Гуар гумата е полизахарид от групата на галактомананите (свързани маноза и галактоза в различно съотношение). Тя е по-разтворима от гума от рожкови и е по-добър емулгатор, поради по-високото съдържание на галактоза. С водата образува нейонен хидроколоид. Не се влияе от йонната сила или pH, но се разпада при ниски pH и висока температура (напр. pH 3 и >50°C). Остава стабилен разтвор в pH граници 5-7. Силни киселини и основи причиняват хидролиза и загуба на вискозитет. Той е неразтворим в повечето въглеводородни разтворители. Разтвор с концентрации над 1% показва тиксотропни свойства, които намаляват под 0.3%.

Показва синергетичен вискозитет с гума ксантан.

 

Опаковка: 25кг/чувал

Запитване

Данните се изпращат, моля изчакайте...

Други продукти от Гуми и желиращи вещества

HYDROGUM G (E412)

HYDROGUM G (E412)

Желатин - телешки 260 bloom

Желатин - телешки 260 bloom

HYDROGUM X (E415)

HYDROGUM X (E415)

Желатин 240-260 Bloom

Желатин 240-260 Bloom

Желатин КРИОГЕЛ

Желатин КРИОГЕЛ