Течен лецитин

Производител
LBS

Описание

Описание: Соев лецитин (Е-322), течен, кехлибарено-кафяв цвят.

Този лецитин се характеризира с постоянен вискозитет. В съответствие с 96/77/СЕ изисквания.

Аналитична информация:

Разтворимост в ацетон (%) .......... мин. 62

Разтворимост в хексан (%) .......... макс. 0.3

Киселинни стойности (мг КОХ/г) .......... макс. 30

Влажност (%) ......... макс. 1.0

Перoксидно число (мег О2 /Кг) .......... макс. 5

Вискозитет (Пс, 25 ?С) ........... макс. 120

Общ брой микроорганизми .......... макс. 3000

Колиформи (на 0.1гр.) .......... липсва

Салмонела (на 25г) .......... липсва

Дрожди и плесен (на гр.) .......... макс. 100

 

Приложение: Добавянето на течен лецитин в процеса на производство на шоколад намалява вискозитета на сместа от какао, захар и какаово масло. В резултат се намаляват както енергичните разходи, така и количеството на добавеното какаово масло. Забавя кристализацията на мазнини и води до равномерната им дисперсност в продукта. Ефекта на увеличаване на вискозитет, който се проявява в присъствието на вода се редуцира в значителна степен с прибавянето на лецитин . Това е особенно полезно при производство на сладолодени глазури, където високата влага на продукта води може да доведе до значително уплътняване на шоколадовада маса, а това рефлектира негативно върху използваното оборудване. В какаото за инстантни продукти, лецитина образува върху мастните частици хидрофилен слой, който позволява на водата да намокри и разруши агломератите от частици.

 

Дозировка: 0.3 - 0.5 % в шоколад и 0.5-0.8% в какао за инстантни продукти.

Съхранение: При температура между 15 и 40 °С. След употреба затваряйте опаковката.. Опаковка: Бидони по 200кг.

Запитване

Данните се изпращат, моля изчакайте...

Други продукти от Емулгатори за хранителни цели

Bake Pasta Емуглатор сатбилизатор за теста

Bake Pasta Емуглатор сатбилизатор за теста

Amore Cake Gel Емулгатор за платки и кекс

Amore Cake Gel Емулгатор за платки и кекс

LECIBAKE Лецитин на прах за печива

LECIBAKE Лецитин на прах за печива

Слънчогледов лецитин

Слънчогледов лецитин