Описание
Широко-диапазонен консервант за всички видове хлебни изделия (без закваска), изключая кремове, сладкарски изделия, готварство.
Сорбинова киселина Е200 е добавка с изкуствен произход и ниско ниво на опасност. В хранителната промишленост се използва като консервант. Срещани наименования: сорбинова киселина, Е200, sorbic acid.
Сорбиновата киселина представлява безцветни и слаборазтворими във вода кристали. Получава се от сок от офика (на латински Sorbus, от там идва и наименованието й). Използва се като консервант в хранителната промишленост (за удължаване срока на годност на продуктите).
Е 200 се характеризира с противомикробни свойства, не е токсична или канцерогенна. В разумни количества, действа благоприятно върху човешкия организъм: повишава имунитета и помага за детоксикацията на тялото.
В хранителните продукти, концентрацията на добавката трябва бъде до 0.3% към тестото.
Опаковка : 25 кг/чувал
Запитване