Описание
Ръжен микс за хляб рустик и черна чабата. Осигурява средина с големи шупли, придава много хубав вкус и аромат. Към микс могат да се добавят нарязани маслини, чушки и др.
Дозировка 10% на 100 кг брашно.
Рецепта:
1 кг микс Roggenbrotchen
4,500 кг ръжено брашно
4,500 кг пшеничено брашно
0,400 кг мая
около 6,200 кг вода
Замесване: 3 мин на бавна скорост + 4 мин на бърза скорост
Температура на тестото: 26-28 градуса
Почивка на тестото: 10-25 мин
Почивка след делене и окръгляне: 8-10 мин
Ферментация: 30-60 мин на 35-37 градуса и 75% влага
Температура на печене: 240 градуса
Време на печене: 20-22 мин
Забележка: при приготвяне на чабата - почивката на тестото е в правоъгълни високи съдове намаслени с мазнина и при стайна температура за около 1-2 часа.
Опаковка: 25 кг чувал
Запитване