Описание
Чабата микс Bianka 10 % е микс за приготвяне на класически ароматни средиземноморски хлябове, чабата, малки питки, багети и др. Хляб приготвен с този микс има много добър обем, средина с големи шупли, кора със златисто-кафяв цвят, свежест и мекота над 10 дни.
Рецепта:
1 кг Ciabatta Mix Bianca 10%
9 кг пшеничено брашно
0,200 кг мая
0,220 кг сол
около 0,750 - 0,800 кг вода (студена)
Получава се 11,170 кг тесто.
Замесване: 5 мин на бавна скорост + 14 мин бърза скорост
Температура на тестото: 20-22 градуса
Почивка на тестото: 60 мин в предварително намазан правоъгълен висок съд.
Ферментация: 50-60 мин на 35-37 градуса и 75% влага
Температура на печене: 240 градуса
Време на печене: 15-25 мин според размера.
Опаковка: 10кг чувал
Запитване